185  626  93948

        0532-85985502 

    巧妙的“圆形幼儿园”设计,搭配悬挑的屋顶!!

    分享到:
    点击次数:595 更新时间:2019年06月22日17:04:08 打印此页 关闭

    小编又准时和大家见面了呦,真快的呢,这一个周小编就在想给大家推送关于幼儿园装修和设计的什么文章呢,最后选定了这篇幼儿园设计案例分享,巧妙地圆形幼儿园设计,搭配悬挑的屋顶,还停留什么呢,马上随着镜头让我们走进孩子们的世界吧!

    Sparkletots幼儿园是新加坡首批引进的儿童保育中心,是政府为增加和加强学龄前儿童教育机会所作努力的一部分。该项目位于Punggol,是一个拥有1000名儿童的乐园,这是一个相对较新的城镇,主要包括刚刚组建家庭的年轻夫妇。

    Text description provided by the architects. Sparkletots Preschool is amongst the first mega child care centres to be introduced in Singapore as part of the government’s efforts to increase and enhance education opportunities for pre-schoolers. Home to 1000 children, the development is located in Punggol, a relatively new town characterized largely by young couples just starting their families.

     image.png

    优雅的圆形建筑形式与悬挑的屋顶天篷传达了庇护和保护的形象。落客区位于Edgefield Plains的显著位置,带有大型ETFE(乙烯四氟乙烯)顶棚和主入口,方便和隐蔽的上下车点,并可兼作庆祝活动场所。

    The elegant circular building form with an overhanging roof canopy conveys an image of shelter and protection. Prominently located along Edgefield Plains, the grand drop-off with the large ETFE (Ethylene tetrafluoroethylene) canopy and double-volume main entrance allows convenient and sheltered drop-off/pick-up points and doubles up as an event plaza for celebrations.

     image.png

    image.png

    整个建筑使用的材料和绿色植物散发出温暖和“家”的气氛,既令人兴奋又诱人。从闪闪发光的彩虹色标志中得到启示,色彩的使用被有意用作组织原则和路标,给孩子们一个整体和身临其境的体验。

    中央的核心是活动区,包括首层多功能游乐场(餐厅/图书馆/室内剧场)旁边的活动室,以及2层郁郁葱葱的循环用桥梁。

    The use of materials and greenery throughout the building exude warmth and a homelyatmosphere that is both exciting and inviting. Taking hints from the Sparkletots rainbow-coloured logo, the use of colour was deliberately employed as an organizing principle and way-finder to give the children a holistic and immersive experience. The heart of the centre is the central activity area, consisting of the activity rooms adjacent to the multi-purpose Play Arena (Dining Hall/ Library/ Indoor Theatre) on the 1st Storey and the lushly planted 3-Point bridge on the 2nd Storey. 

     image.png

    image.png

    不同的游乐区和体育活动促进体验和感官学习,并分布在所有楼层。每个游乐区在尺度、质地和与自然环境的关系方面也被设计得不同。一个连续坡道连接了所有三层的活动空间,促进视觉和物理连接。

    The various play areas and physical activities promote experiential and sensorial learning and are located across all floors. Each play area is also deliberately designed differently in terms of scale, texture and its relation to the natural environment. A feature continuous ramp connects all the activity spaces across all 3 floors, promoting both visual and physical connections. 

     image.png

      

     image.png

    image.png


    在幼儿园的设计中,以上的设计更能够促进孩子们身心健康的良好发育,哇,下个周小编同一时间再给大家推送关于幼儿园设计的优秀文章哦,狂赞不止。。。。

     

     

     

    上一条:幼儿园旧园改造注意事项 下一条:幼儿园空间设计案例分享
    qingd